Valentýnská inspirace: Růžovou v interiéru si zamilujete!

Únor je tu a s ním i svátek zamilovaných. Ať už slavíte den sv. Valentýna, nebo si láskyplná vyznání schováváte až pod rozkvetlou třešeň na 1. máj, jistě s námi budete souhlasit, že projevy lásky potěší nejen čerstvě zaláskované a také častěji než jednou za rok. Co tahle letos obdarovat malou valentýnkou i svůj milovaný domov? Vždyť všichni dobře víme, že i ten dokáže při projevení špetky citu nevídaně rozkvést! Přinášíme sladkou inspiraci na designovky, které vnesou do interiéru více lásky a přesvědčí vás, že i barvy jako růžová tu mají své právoplatné místo.

3

Hravá, něžná i neuvěřitelně stylová

Láska má možná nepočítaně podob, ale její barvy jsou jasné. Červená, růžová – žádné jiné barvy nevyjádří lásku, vášeň a romantiku lépe. Jaká škoda, že v interiérech nedostávají tolik prostoru, kolik by si zasloužily. Časy se ale, jak se zdá, začínají pomalu měnit k lepšímu a současné trendy přejí nápaditým barvám a i okatým barevným kombinacím, v nichž zejména jemné pastelové odstíny růžové hrají jednu z hlavních rolí.

2

Chce to cit i odvahu

Samé dobré designové zprávy. Na co si dát ale pozor? Jak už to tak bývá – čeho je moc, toho je příliš. U růžových odstínů na nábytku, doplňcích nebo i výmalbě se lidé obecně obávají kýče a přeslazeného dojmu domečku pro panenky. Případně ji považují za dětský nebo výhradně dívčí odstín, který patří maximálně do dětského pokoje. Jak tedy s pomocí růžové vytvořit stylový interiér hýřící osobitým stylem říznutý nenuceným uměleckým volnomyšlenkářstvím, extravagancí nebo prostě jen vkusnou romantikou? Nejjednodušší a nejméně násilná cesta vede jak jinak než přes dekorace a doplňky. Růžové designové skvosty objevíte v nabídce značky Richmond Interiors, ZUIVER nebo J-line.

1


Nemáte chuť troškařit, ale pořádně se designově odvázat? Trendy růžová pohovka v manšestru, sametu nebo bouclé může být přesně tím prvkem, díky kterému váš domov rozkvete do dokonalé krásy. Hlodá-li ve vás červík pochybnosti, jestli růžová sázka na dominantní prvek není omyl a neokouká se, zkuste tyto obavy hodit za hlavu. Pokud objevíte odstín, který si zamilujete, hoďte za hlavu veškeré předsudky i dogma, že nadčasový interiér lze vytvořit jen s paletou béžové. Pudrový, pastelový i starorůžový odstín si bude rozumět s neutrálními tóny, hravými doplňky, případně vytvoří poutavý kontrast i s tmavým, například industriálně laděným interiérem

5


4

Věříme, že jste v dnešním článku objevili nápady a třeba i odvahu, pozvat trochu růžové do života. Už víte, kterou designovkou uděláte radost sobě a svému domovu?

jdu_vybirat