Odvaha a dekadence s názvem Bold Monkey

Bold Monkey…neznámý brand s odvážným a lehce dekadentním názvem. Kdo s tím přišel a jakou má vizi? Jde o opravdovou značku nebo snad o pouhou recesi se snahou na sebe upozornit?

Bold Monkey, jakožto nový hráč na poli designového nábytku se zrodil zcela náhodou. Koncept je odpovědí na nespokojenost holandských milovníků interiéru. Ti totiž už mají doslova „plné zuby“ všedního a podle jejich slov nezajímavého nábytku bez špetky nápadu a hravosti.

kolaz clanek bold 1

 

Richard Halberstad, dlouholetý spolupracovník a hlavní designér světoznámé, oblíbené a zákazníky vyhledávané značky Zuiver, se rozhodl společně s týmem zahraničních designérů tento „nešťastný“ trend změnit. Jejích často opakovaná fráze zní: „Co je to styl bez hravých elementů?“. Právě to byla ta pomyslná jiskra, která zažehla revoluci jménem Bold Monkey.


kolaz clanek bold 2

 

Ukázkovým příkladem tzv. „signature“ kousku charakterizujícího tento brand je skleněný konferenční stolek s příznačným názvem Dope As Hell. Stolek v černé barvě přebírá elegantní motiv pantera, který přetváří do stylové podnože. Proč právě panter? To je jednoduché…je nezaměnitelný, má grácii a je originální, přesně jako koncept značky Bold Monkey.

panter_kolaž oprava

 

Kromě toho si povšimneme očividné snahy o maximální využití sametové látky, ta se obecně stává hitem poslední doby a její obliba neustále narůstá. Typickým zástupcem tohoto trendu je například lounge křeslo s názvem So curvy, které vybočuje z řady svým jedinečným designem laděným do stylu art deco. Komfortní čalounění z příjemné sametové látky zaujme vizuálně dominantním a elegantně nařaseným vzorem obíhajícím po vnějším obvodu opěradla.

kreslo


Všechny židle, křesla, pohovky, lenošky a taburety čalouněné sametovou látkou se navíc pyšní certifikátem FFRs, který zaručuje určitý stupeň nehořlavosti (cigarety apod.), a proto se hodí nejen do domácností, ale hlavně do komerčního prostředí, jako jsou hotely, restaurace, čekárny apod. Certifikát vám zajistí další dodatečnou ochranu vašeho majetku a zejména zákazníků.

Koncept značky Bold Monkey jde vlastní cestou, autoři chtějí vytvářet hravý a barevný design, který se nesnaží zavděčit každému. Jejich mottem je být originál a odlišit se od konkurence, což se jim také úspěšně daří. V jejich sortimentu kromě sedacího nábytku nalezneme stolky v kovovém, mramorovém a skleněném provedení. Dále koberce, osvětlení a různé druhy dekorací.

Bold Monkey je styl, který se nemusí líbit každému, nicméně už teď je jasné, že má tato značka svým zákazníkům co nabídnout a budeme nadále sledovat, kam tuto zajímavou značku posunou v nadcházejících obdobích.