MASIVNÍ DŘEVO: Materiál, který sluší každému interiéru. Inspirujte se a objevujte novinky.

Přírodní materiály se v moderních interiérech objevují stále častěji a dlouhodobě vzrůstá jejich obliba. Vévodí jim především dřevo, které si typicky spojujeme s nábytkem. Nalezneme ho prakticky všude, od stolů a stolků, přes úložné prostory, až po sedací nábytek a osvětlení. Velkou výhodou dřeva je jeho odolnost, tvárnost a skutečnost, že čím je starší, tím se jeho krása mění a prohlubuje. Do každého interiéru přinese tento materiál hřejivou atmosféru a příjemnou vůni, zkrátka mu dodá jedinečné kouzlo. Dávno pryč jsou doby, kdy bylo dřevo dominantou jen na chatách a chalupách – pozvěte dřevo i k sobě domů!

kave_home_drevo_interier_01

 

Jakým barvám to se dřevem zaručeně sluší?

Chybu rozhodně neuděláte, pokud dřevo zkombinujete se světlými barvami. Ty totiž dovolí, aby krásně vynikla jeho přirozená struktura a kresba. Často nalezneme přírodní produkty ozvláštněné bílým lakem, který stylově oživí jejich výsledný design a dodá jim nádech elegance.

kave_home_drevo_interier_02

 

Pokud jste ale spíše příznivci výraznějších a veselejších barev, tak nezoufejte! Kombinujte dřevo s barevnými dekoracemi a doplňky, fantazii se meze nekladou! Nezapomeňte také na textilie – dekorativní polštáře, koberce, plédy, ručníky – interiér zútulní a zpříjemní vám čas, který doma trávíte. Skvěle vypadá kombinace dřeva s modrou, zelenou nebo žlutou barvou. Ty dodají každému kousku hravost a originalitu.

kave_home_drevo_interier_03

 

Klasika i exotika

Máme spoustu druhů dřevin, mezi nejpoužívanější patří především buk, dub nebo také velmi oblíbená borovice. Stále častěji ale nalezneme nábytek z "exotičtějších" dřevin, jako jsou třeba mango, teak nebo akát. Zejména akátové dřevo má u značky Kave Home časté zastoupení. Pokud jste milovníky tmavších odstínů, jistě budete mile potěšeni. Výhodou akátového dřeva je jeho tvrdost, pevnost a velká trvanlivost. Příjemným bonusem je jeho odolnost vůči škůdcům, působení vody a povětrnostním vlivům. Nejen z těchto důvodů je hojně využíváno při výrobě zahradního nábytku. Vybavte svou zahradu nábytkem z akátu a jistě nebudete litovat!

kave_home_drevo_interier_04

 

Dřevo nejen jako nábytek

Dřevo není pouze dominantou nábytku, ale neodmyslitelně také patří do kategorií jako jsou dekorace, doplňky a vaření a stolování. Vaše domácnost tak může být do dřeva oděná opravdu celá, a navíc ještě skvěle vypadat! Dřevěné dekorace působí elegantně a stylově. Prostřený stůl plný dřevěného nádobí a náčiní si získá pozornost každého vašeho hosta. Nabídka produktů je opravdu široká a je jen na vás, jaký produkt si vyberete!

kave_home_drevo_interier_05

 

Dřevo a ekologie

Značka Kave Home (a nejen ta) se čím dál častěji uchyluje k používání masivního dřeva s FSC certifikátem, což jakožto prodejci nábytku maximálně podporujeme a rádi zařazujeme do své nabídky značky a produkty šetrné k životnímu prostředí. Informaci o původu dřeva (certifikát) naleznete u velkého množství našich produktů. Co tento certifikát ale vlastně znamená? FSC – neboli Forest Stewardship Council (česky Rada pro správu lesa) je mezinárodní nezisková organizace, která byla založena v roce 1993 a právě ona stojí za udělováním tohoto označení. Získají ho produkty, které byly vyrobeny v souladu se zásadami udržitelných a šetrně obhospodařovaných lesů. Zákazník si tak může být jistý, že zakoupený produkt je vyroben z materiálu, jehož těžba nijak nezatížila životní prostředí. U těchto lesů dochází k podpoře prakticky všech jejich funkcí a k naplnění principu trvale udržitelného hospodaření.

 

tlacitko_kavehome