NADČASOVÁ ZAHRADA: Vybrali a naskladnili jsme pro Vás novinky roku 2022!

Vlahé letní večery, posezení s přáteli nebo odpočinek při čtení knihy. Nejen to zažíváme v létě na zahradě, terase nebo balkonu. Přinášíme několik nápadů, jak tento prostor proměnit v moderní designové prostředí, a přitom příjemné pro rodinu, návštěvy a relaxaci.

V moderní zahradě platí, že méně je více

Zlaté pravidlo pro každý moderní prostor − méně je více, platí i na zahradě. Jeho cílem je vytvořit minimalistické a přehledné prostředí. Zamyslete se nad tím, jak využíváte své venkovní prostory. Jestli sedíte rádi venku u kávy a relaxujete, zda máte venkovní bazén nebo jídelní kout nebo se často potkáváte s přáteli při večerním posezení. Jestli vybíráte nábytek a dekorace na zahradu či terasu, měli byste mít jasnou představu o tom, co chcete ve své zahradě dělat a jak tam budete trávit čas.   

blog_zahrada_styl

Každý prostor má svůj styl

Zahradu můžete rozdělit na několik částí a pro každý prostor navrhnout osobitý vlastní styl. Příkladem může být třeba cesta, kterou obložíte stylovými květináči, rostlinami a bílým štěrkem, který skvěle dotvoří celkový koncept. Moderně vypadající prostor dotváří také materiály jako dřevo, cihly a beton, vždy je ale potřeba brát v potaz, aby výsledek nepůsobil "přeplácaným" dojmem. Opět se vracíme k rčení "méně je více".

blog_zahrada_dekorace

Venkovní nábytek dělá pohodu

Abyste se na své zahradě cítili dobře, neměl by chybět pohodlný nábytek. Vybírat pro své venkovní království můžete například židle v exotických barvách nebo tlumené odstíny, které ladí s dalšími doplňky. Doporučujeme především velmi oblíbené a designově vkusné produkty od značky Houe a LaForma. A protože zahrada se v létě stává obývacím pokojem, nezapomeňte na pohodlnou sedačku jako třeba zahradní pohovku Bellano nebo modulové pohovky Level, které vám dají možnost poskládat si sezení přesně podle vašich představ. No a pro dokonalou chill-out zónu pak už stačí přidat pár polštářů a přenosnou lampu.

S kolekcí zahradního nábytku a doplňků značky LaForma vytvoříte snadno moderní zahradu, po které jste toužili.

blog_zahrada_pohoda