Vybíráme pro vás: Nejpohodlnější zahradní nábytek

Léto už je v plném proudu a vy ještě nemáte vyladěné své zahradní posezení? Nebo jste se právě rozhodli obměnit nábytek na vaší terase či v pergole? Pak tu pro vás máme výčet TOP zahradních kousků, se kterými se vaše venkovní posezení promění ve stylové místo, které bude lákat k pohodlnému odpočinku. 

Stylový odpočinek se zahradními pohovkami a křesly

Měkoučké polštáře a zajímavé výplety, to jsou trendy, které zahradním pohovkám i křeslům dodávají šmrnc a zároveň zaručují maximální pohodlí. Samozřejmostí je použití kvalitních materiálů, které jsou odolné proti vodě i UV záření, takže se nemusíte bát, že by s vámi nábytek vydržel jen jednu sezónu. Pokud je vaše venkovní posezení dostatečně prostorné, doplňte pohovku praktickým odkládacím stolkem, díky kterému budete mít kam naservírovat občerstvení i odpolední kávu nebo kam si odložit rozečtený časopis a vychlazenou domácí limonádu. 

2

Závěsná křesla? Láska na první zhoupnutí!

Není nic lepšího, než pohodlí umocněné lehkým pohupováním. Do závěsného křesla se jednou usadíte, a už do něj nebudete chtít pustit nikoho jiného. Vybrat si můžete ze dvou variant. Pro křeslo si buď najdete sami perfektní stanoviště a zavěsíte jej ke stropu, nebo dáte přednost křeslu s kovovou konstrukcí. Výhodou konstrukce je možnost umístit křeslo kam vás zrovna napadne – klidně i na balkon nebo terasu. Křeslo i s konstrukcí kdykoliv bez problémů přemístíte a když definitivně odzvoní teplému letnímu počasí, můžete si jeho společnost užívat třeba v obývacím pokoji nebo v ložnici. 

MicrosoftTeams-image (13)

Najezte se na čerstvém vzduchu se zahradními stoly a židlemi

Využíváte zahradní posezení především při grilování nebo pořádání oslav a rodinných večeří? Pak je skvělou volbou prostorný jídelní stůl, který doplníte zahradními židlemi. Ty bývají často stohovatelné, takže je můžete kdykoliv snadno sklidit bez potřeby velkého odkládacího prostoru. I do designu židlí se promítají trendy výplety a často jsou vybaveny pohodlným polstrováním. Komfortem, který nabízejí, se dokáží vyrovnat křeslům. Posezení na nich si tak můžete užívat i po jídle a není nutné se za pohodlím přesouvat jinam.

2_1

A jak posezení ještě více zútulnit? 

Za teplých letních dnů je venkovní posezení oblíbeným místem k odpočinku. Proto je dobré doplnit pohodlný nábytek také stylovými doplňky, které vám pomohou docílit maximálně útulné atmosféry. Skvělou volbou jsou například originální zahradní květináče. Ty využijete nejen v létě – na konci sezóny je stačí přesunout do interiéru a získat tak na část roku originální ozdobu obývacího pokoje nebo ložnice. 

2_2

Pro ještě větší pohodlí zahradního nábytku nezapomínejte ani na dekorační polštáře – ty umí navodit atmosféru plnou stylu a pohodlí. Skvělou volbu představují například bavlněné polštářky Liv značky White Label Living, které zaujmou svým pestrobarevným provedením a nepravidelným vzorem. Navíc můžete skvěle zkombinovat jejich čtvercovou i obdélníkovou variantu.

Doufáme, že vás náš výběr zaujal a přinesl potřebnou inspiraci. Podívat se můžete také na další kousky z naší nabídky, které se nám do článku nevešly – rozhodně je z čeho vybírat! Proměňte s našimi zahradními kousky své venkovní posezení v malý kousek ráje, kde si dosyta užijete čerstvý vzduch a na zimu se s ním budete jen neradi loučit!