4 nejvýraznější interiérové trendy pro rok 2022

Čeká vás zařizování nového domova, nebo jste dostali chuť obměnit stávající interiér a vyhnat z něj nudu? Pojďte se s námi podívat na trendy, se kterými v letošním roce rozhodně nešlápnete vedle. To pravé kouzlo domova tvoří útulno, pocit bezpečí a věci, které máme rádi a které se nám líbí. S interiérovými trendy pro rok 2022 takového bydlení docílíte raz dva. Pojďte s námi načerpat inspiraci a zjistit, který z trendů vás osloví nejvíce.

trendy_roku_2022

Inspirace přírodou

Jedním z nejvýraznějších trendů letošního roku je inspirace přírodou. Pokud jste to ještě neudělali, vpusťte i vy tento sympatický trend do svého domova – můžete se těšit na útulné bydlení, které na vás bude dýchat hřejivou atmosférou. Jak na to? Vsaďte na zemité odstíny inspirované hlubokými lesy a rozlehlými loukami. Hlavní roli mezi barvami zaujala zelená, šedá a hnědá. Tyto barvy v nás evokují příjemné pocity – nebojte se jich a nechte je v interiéru vyniknout. Objevit se mohou třeba na čalounění vaší nové designové pohovky či pohodlného křesla.

trendy_pohovka_windsor

Spojení s přírodou nám pomohou docílit také klasické přírodní materiály. Nedílnou součástí přírodně laděného interiéru je samozřejmě masivní dřevo. Od nepaměti milujeme jeho jedinečné tóny, jeho strukturu a nezaměnitelnou vůni. Masivní jídelní stůl společně s židlemi promění vaši jídelnu v kouzelné místo, které vás bude přímo vybízet k častějšímu pořádání rodinných obědů a večeří.

Nebojíte se lehké extravagance? Ani ta není v rámci přírodního trendu zapovězená. Mezi trendy čalouněného nábytku výrazně vyniká nápaditá látka bouclé v bílém a přírodním odstínu. Na této látce najdete drobné smyčky a uzlíky, které jí dodávají netradiční měkkou strukturu, která je příjemná na dotek a zároveň zaujme na první pohled. Pokud patříte spíše mezi příznivce tradičnějších materiálů, jistě vás nadchne nápad využití ovčí kůže jako stylového čalounění. Designové křeslo Brasilia značky Menu vám díky ovčí kůži nabídne extrémně komfortní chvíle odpočinku.

 drevo_interier_kave_home

Tip: Ve vaší domácnosti se může dřevo objevit nejen v podobě nábytku – nabízíme vám širokou nabídku dřevěných dekorací a doplňků, jako jsou sošky a zrcadla, ale také květináče, hodiny či budíky. 

Sázka na designové osvětlení

Světla a lampy mají v interiéru samozřejmě hlavně funkční úlohu, zároveň ale mohou představovat výrazný dekorativní prvek. Mohou být uměleckým dílem, které skvěle ozvláštní celý prostor. Patříte mezi ty, kteří pod slovem designovka vidí něco velmi nákladného a nedostupného? Pak budete velmi mile překvapeni! Toto oživení interiéru si dnes totiž může pořídit opravdu každý. Dostupné ikonické kousky najdete například v sortimentu dánské značky Frandsen. Za zmínku stojí jejich nadčasová světla Ball, která byla navržena Benny Frandsenem už v roce 1968 a v interiérech je najdete i v dnešní době.

trendy_designova_osvetleni_frandsen

Skvělou volbu představují také ucelené série osvětlení, díky kterým nemusíte na vlastní pěst hledat světla, která by se k sobě hodila. Jejich součástí jsou totiž závěsná i nástěnná světla společně se stolními a stojacími lampami. Interiér díky nim může být perfektně sjednocen. Doporučujeme prohlédnout si například sérii Atom, která pochází z dílny značky Halo Design. Nezapomínejte ale, že vždy záleží hlavně na vašem vkusu – skvěle může vypadat i kombinace různých stylů osvětlení.

designove_osvetleni_atom

Nostalgické a útulné vintage

Dalším trendem je vintage styl. Ten se na předních příčkách žebříčku popularity drží už několik sezón. Sáhnout můžete po zapomenutých pokladech z půdy – starém nábytku, který dodá vašemu interiéru osobité kouzlo a zaujme nejen svým designem. Každý z těchto kousků má nějaký svůj příběh a prožitou historii. Využitím zachovalých skvostů, které pamatují časy našich babiček a prababiček, se navíc chováme ekologicky

 trend_vintage_nabytek_komoda

Nejedná se ale pouze o staré kusy nábytku, kterým byl vdechnut nový život. S originálními kousky ve stylu vintage přichází i mnoho současných značek. Vyniká mezi nimi například osobitý holandský výrobce Hoorns, jehož sortiment je plný kousků, které do vintage interiérů skvěle zapadnou. Při jejich tvorbě je žádoucí patina – oprýskaný a opotřebovaný vzhled. Nábytek a doplňky mají často propracované detaily a zdobí je mosazné či měděné kovové prvky. Tento styl v nás vyvolává vzpomínky a přináší s sebou příjemnou formu nostalgie.  Záleží jen na vás, zda tomuto trendu zcela propadnete a zasvětíte mu celý svůj domov, nebo sáhnete jen po jednom kousku, který poslouží jako zpestření interiéru.

vintage_designovy_stolek

Charismatické terazzo a imitace mramoru

Letošní trend, který rozhodně nemůžeme opomenout, představuje materiál terrazzo nebo-li umělý kámen. Jedná se o směs cementu a kamenných drtí, která je velmi odolná a vyniká variabilitou barev. Tento nadčasový materiál má široké využití i jako dekorativní prvek interiéru. Bude slušet například minimalistickým interiérům, které mu umožní perfektně vyniknout. Setkat se můžete také s imitací terrazza. Například holandská značka Banne využila kousky plastového spotřebitelského odpadu a vytvořila designové křeslo Banne Bloom. Tento 100% recyklovaný eco produkt, který potěší nejen milovníky přírody, ale i udržitelnosti, využívá působivého vzhledu terrazza na maximum. Díky svému jedinečnému designu dosáhlo křeslo Bloom i nemalých úspěchů – stal se finalistou ceny Guiltless Plastic Award 2020.

 terazzo_recyklovane_venkovni_kresloterazzo_interier_doplnky

Velké popularitě se v interiérech těší také dekor mramoru. Moderní imitace mramoru představuje dostupný luxus, který povznese každý interiér na úplně jinou úroveň. Nejedná se ale o žádnou lacinou napodobeninu! Od pravého mramoru je k nerozeznání a jeho cena navíc potěší vaši peněženku. Stejně jako terrazzo, tak i imitace mramoru skvěle vynikne v minimalisticky laděných prostorech, kde se jeho jedinečná kresba stane výrazným oživením. Báječnou volbu však představuje také pro milovníky glamour stylu. Tento styl má totiž navozovat atmosféru blahobytu, kterou s sebou  imitace mramoru rozhodně přinese.

 glamour_styl_imitace_mramoru

Našli jste mezi trendy to pravé, co odpovídá vašemu stylu a co toužíte promítnout do svého interiéru? Podívejte se do naší fotogalerie na produkty, které odpovídají zmíněným trendům - třeba si některé z nich na první pohled zamilujete. Inspirujte se a udělejte z vašeho domova útulné místo, ze kterého už nebudete chtít nikdy odejít.

 Datový zdroj 14