Realizace: Resort Český les

Na konci letošního jara se v Železné u Smolova, v srdci chráněné krajinné oblasti Českého lesa, otevřel nový designový wellness hotel Resort Český les. Tento projekt vznikl radikální rekonstrukcí dvou léta nevyužívaných budov – někdejší prvorepublikové školy a původních vojenských kasáren. Současná podoba nového resortu je místo klidu, kde se pokocháte dechberoucí českou krajinou chodského pohraničí, aktivní odpočinek si užijete plnými doušky a dokonale se zrelaxujete v komfortním prostředí luxusních apartmánů, ve kterých na vás čeká i náš designový nábytek!

1

Odraz přírody v interiéru

Interiér Resortu na vás okamžitě dýchne vzdušným a především moderním dojmem. O jeho návrh se postaralo architektonické studio Konceptual, které čerpalo inspiraci z okolní přírody. Pečlivě vybraný nábytek nesplňuje pouze požadavky na maximální pohodlí, ale svou barevnou paletou a celkovým designem zrcadlí unikátní prostředí Českého lesa. Interiér definují především materiály, jako je masivní dřevo, kov a sklo – Český les je totiž doslova protkaný bývalými sklárnami, brusírnami a leštírnami skla. Zvláštní pozornost je v celém areálu věnována panoramatickým výhledům do zeleně.

 

Naše designovky v hlavní roli

Protože se jedná o velmi frekventované zátěžové prostředí, nábytek jsme společně se společností Arbyd vybírali s ohledem na jeho funkčnost. V pokojích se proto setkáte například s křesly Mogi od značky Teulat, které nejen, že jsou ztělesněním nadčasového designu, ale zároveň jsou čalouněné certifikovanou nehořlavou látkou. Dalším designovým skvostem jsou jídelní židle Whatts od Kave Home, které jsou vyrobené z vysoce odolného a pevného polypropylenu s nosností až 130 kg. V neposlední řadě zdobí pokoje minimalistické odlehčení v podobě nočních a jídelních stolů Ikon od Pedrali. Ty se zase pyšní neuvěřitelně odolnou kompaktní deskou s kovovým jádrem. Její laminátový povrch má tu výhodu, že je nezávadný a snadný na údržbu. To jsou hlavní prvky, které dominují apartmánům Resortu Český les.

2

Jak se vám líbí tahle naše realizace? Pokud přemýšlíte, kde si o víkendu odpočinout nebo strávit letní dovolenou, s Resortem Český les určitě chybu neuděláte!