Opravdový luxus? Dejte mramoru zelenou! Nebo bílou?

Mramor si zamilovali už v antice. Mramor je přírodní materiál v různorodém barevném provedení a odstínech. Hojně je využívaný i v současném stavitelství a umění, což je dáno jeho odolností a přirozenou krásou. Vždy byl vysoce ceněným symbolem výjimečnosti, elegance a luxusu. V posledních letech můžeme sledovat trend, který ukazuje na skutečnost, že je mu věnována stále větší pozornost. Neustále se objevuje v designérských kolekcích interiérových doplňků a nábytku. Ať chceme nebo ne, tak mramor je oblíbeným a trendy materiálem u mnoha lidí. Dáte mu šanci i vy?

clanek mramor kolaz interierovky

Mramoru, jakožto masivnímu a těžkému materiálu, sluší zejména minimalistické a jednoduché designy, které jej nechají plně vyniknout. Výrobců pracujících s mramorem a designem na poli nábytku je nemalé množství. Designově čisté ale velmi působivé variace nabízí švédská společnost RGE. Lze říci, že mramorové stolky jsou specialitou a stěžejním produktem této značky. V nabídce si pohrávají s barevnými kombinacemi desek i podnoží. Z jejich sortimentu si vybere každý a díky „modulovatelnosti“ desek a podnoží získává zákazník téměř neomezený nástroj pro sestavení toho „pravého“ designového kousku šitého přesně na míru. Zákazníky milovaný a často poptávaný kousek je konferenční stolek s názvem Accent. V jeho podání dostanete decentní a zároveň stylový design, který nepůsobí rušivě v prostoru, a navíc dodá vašemu interiéru jistou „vzdušnost“. Vyrábí se i ve verzi odkládacího stolku, který je opět tvarově a designově nezaměnitelný.

kolaz rge

Pokud čistý minimalismus není zcela vaším šálkem kávy, variace s prvky vintage stylu může nabídnout inovativní nizozemská značka Dutchbone. Ukázkovým příkladem tohoto tvrzení je servírovací vozík Mil. Jeho design je chytře promyšlený a je skvělou volbou pro vaše vybraná vína, sklenice a další drobnosti. Kovový rám s překrásnou zelenou mramorovou deskou je ozvláštněn řemínky z bůvolí kůže, které slouží jako boxy pro jednotlivé lahve. Naopak pokud máte v oblibě geometrické tvary a mosazné provedení, tak si jistě zamilujete Odkládací stolek Boss. Ten se vyznačuje stylovou mramorovou deskou s elegantní mozaikou a kovovou podnoží hledající inspiraci v geometrii.

kolaz dutchbone z mramoru

Nejnáročnější zákazníky hledající odvážnější kousky s nádechem stylu art deco potěší naše nová designerská značka s nezaměnitelným názvem Bold Monkey. Odkládací stolky It´s Marblelicious The Perfect Cocktail dodají vašemu interiéru extravagantnější prvek, který neunikne žádnému pohledu. Ukažte světu že máte styl a grácii!

kolaz bold monkey3

Pokud vyznáváte filozofii síly detailu, tak jsou pro vás ideální volbou, i v případě mramoru, různorodé doplňky. Na ty se zaměřuje především nizozemská značka Zuiver. V jejich sortimentu nalezneme broušené dózy Marble, impozantní podnosy Tray, stejně tak stylové stolní a nástěnné hodiny. Nesmíme opomenout ani osvětlení a s tím související španělskou značku LaForma a nizozemský inovativní design jménem Dutchbone. Pokud vyznáváte koncept "v jednoduchosti je krása", tak je závěsné světlo Bunt určeno přesně pro vás. V případě že dáte přednost raději "propracovanějšímu designu, tak vás potěší stolní lampa Cubo, která elegantně pojí prvky černého mramoru s mosazným rámem ve zlatém provedení.

clanek mramor kolaz doplnky4