Realizace: Gymnázium PORG Praha

Říká se, že vzdělání je klíčem k úspěchu. U nás v Designovém nábytku zase říkáme, že v prostředí, ve kterém je alespoň špetka designu, jde učení jako po másle a může být dokonce i zábava. Projekt, který vám dnes představíme, sdílí stejnou filozofii. Pražské Gymnázium PORG se při revitalizaci svých prostorů rozhodlo vydat kreativnější a futurističtější cestou, než je v českých školách běžným standardem. Zajímá vás, jak realizace probíhala, kdo za ní stojí a s jakými výzvami jsme se museli poprat? Ponořte se do čtení a nahlédněte s námi za zdi jedné z prvních designových škol v ČR!

blog3

Prostory gymnázia ožívají v moderní záři

Jedním z hlavních cílů projektu bylo oživení prostředí nové dvoupodlažní přístavby. Návrh i realizace celého projektu probíhala pod taktovkou týmu designérů ze Studia X. Včasné naskladnění vybraného nábytku, jeho dovoz a finální instalace už byla na nás. To vše jsme museli zvládnout během dvou měsíců letních prázdnin. Nebudeme lhát – sladit termín realizace s opětovným začátkem provozu školy pro nás byla obrovská výzva, ke které jsme se ovšem postavili s obrovským zápalem a nadšením. V září se tak mohli studenti vrátit do školy, která se během léta proměnila v nádherné a zábavné prostředí, které vyhovuje potřebám v rámci vzdělávacího procesu a současně přináší estetické potěšení.

Škola plná stylových designovek

Svěží barvy, inovativní koncepty a funkčnost byly základními prvky, které jsme se do nového interiéru snažili promítnout. Dominantou v prostorách školy jsou bez debat relaxační zóny, kde si studenti mohou odpočinout, v klidu se připravit na výuku nebo se věnovat svým zájmům a četbě. Ke všem těmto aktivitám lákají pohodlné pohovky, stylové židle nebo taburety od značek Nardi a Tenzo, které lemují chodby v celé jejich délce. V těchto prostorách samozřejmě nechybí ani praktické regály. Ty svým minimalistickým designem jemně dotváří celkový dojem a hlavně poskytují místo nejen pro dekorace, ale i učebnice a knihy, které zde mají studenti opravdu na dosah.

blog2

Škola nezapomněla ani na nejmenší školáky. Ti se mohou perfektně vydovádět a odpočinout si v prostorách družiny, která poskytuje dětem příležitost trávení volného času po skončení povinné výuky. Vybavená je barevnými koberci s hravými motivy a vzory, spoustou měkkých polštářků a také úložnými prostory s hračkami, knížkami i společenskými hrami. 

Odpočinout si v příjemném prostředí si mezi vyučovacími hodinami zaslouží nejen žáci, ale i pedagogický personál. Proto byl kladen výjimečný důraz na vytvoření místa, kde mohou učitelé i studenti vydechnout a dát si třeba šálek dobrého čaje – Čajovna. Místo, kde se mohou žáci v klidu věnovat svým úkolům, přípravám na zkoušky nebo se pobavit s kamarády či učiteli. Tato odpočinková zóna je vybavena pohovkami, křesly a konferenčními i jídelními stoly. 

blog1

Dalším zajímavým (a samozřejmě designovým) místem je takzvaná Tichá sborovna. Tu mohou učitelé využít pro společný oběd, poradu nebo si třeba jen na chvíli v tichu odpočinout od celodenního šumu školních chodeb. Zejména k tomu poslednímu vybízejí v Tiché sborovně naše pohovky a křesla od značky Micadoni. Mimo ně tu ovšem najdete i další naše designovky, jako jsou pracovní stoly a konferenční a odkládací stolky

Zbrusu (desig)nový začátek

Co všechno jde stihnout za dva měsíce? Vybavení nových prostorů Gymnázia Nový PORG je jedinečným příkladem toho, že opravdu hodně. Třeba vytvořit moderní školní  prostředí, které studentům poskytuje perfektní zázemí nejen pro vzdělávání, ale i volnočasové aktivity. Tenhle projekt nás opravdu hodně bavil a doufáme, že nebyl tohoto rázu zdaleka posledním. Jak se líbí vám? Vnímáte to jako pozitivní a motivující změnu i pro další školy? Moc rádi budeme součástí více podobných realizací!

Potřebujete také vybavit školu, byty na pronájem, hotel, kavárnu nebo třeba kanceláře a líbí se vám naše designovky? Co se do toho pustit společně? :)

 

tlacitko