Realizace: Kavárna Walter v Plzni

Skvělý brunch, výborná káva a atraktivní designové prostředí – i tak se dá jednoduše popsat plzeňská kavárna Walter. Místo, které reflektuje vášeň pro dobré jídlo i moderní design. O občerstvení se tam stará milý a přátelský personál, zatímco o design jsme se mohli postarat my, nadšenci z Designového nábytku. A jako pro velké milovníky kávy a dobrého jídla pro nás byl tenhle projekt hlavně velká radost. Pokud plánujete výlet do Plzně, nebo v ní žijete a ještě jste v kavárně nebyli, Waltera si rozhodně přidejte na seznam míst, která stojí za návštěvu. Věříme, že nejen skvělé jídlo vás bude lákat k návratu. A jaké naše designovky si tam vlastně můžete vyzkoušet na vlastní kůži? 

2

Patro plné lahodných zážitků

Dříve kavárna Walter fungovala pouze s malým barem, pár stolky s židlemi uvnitř a menším venkovním posezením. Před časem se prostory pro velký zájem a svou oblíbenost rozšířily. A to rovnou o celé jedno patro! Nyní můžete kromě skromného, ale útulného sezení v přízemí navštívit i horní patro s 34 místy, kde si můžete vychutnat jak brunch, tak i odpolední kávu s dortem nebo večerní drink. O pohodlné sezení se zde starají hlavně jídelní židle Nagano od značky Rowico, které jsme kavárně s radostí dodali. Všechny stoly i židle jsou z dubového dřeva mořeného do příjemného odstínu ořechu. To dokonale ladí s dřevěným obkladem na zdech kavárny a čalouněním přidružených lavic a látkových sedáků židlí. Každý detail je pečlivě promyšlený a kombinace atypického nábytku s tím typovým se zde opravdu povedla. Ostatně posuďte sami!

1

Walter není sám

Ke kavárně Walter je nedaleko přidružena ještě pekárna Mitty, ze které vás vůně čerstvého chleba i dalších dobrot (a mimo jiné opět skvělé kávy) také nenechá odejít bez ochutnání! Pokud zvolíte posezení na čerstvém vzduchu v klidných Smetanových sadech v centru Plzně, společnost vám budou dělat stylové zahradní židle Nolita od značky Pedrali – designový skvost, který oživuje hravý design zahradních židlí z 60. let 20. století. Jejich moderní podoba odráží kouzlo minimalismu, které kombinuje s nádechem oblíbeného retra. A ta barva! Oranžová – výrazná, moderní a odvážná barva dodala židlím i podniku korunku originality. Mittyho nemáte prostě šanci přehlédnout. Společně s bistro stolky Fermob tohle designové posezení skvěle zapadá do konceptu i prostředí Smetanových sadů, které se staly (i díky dnes zmiňovaným podnikům) takovým malým plzeňským gastro rájem. Takže až při toulkách Plzní uvidíte tyhle naše krásné designovky, nechte se přilákat a nezapomeňte potěšit své srdce milovníka designu i své chuťové pohárky!

3