Realizace: Kavárna DEXI Teplice

Dnes dostanete možnost sledovat jednu kompletní designovou proměnu. Teplická kavárna Dexi café je prvním naším projektem, do kterého jsme dodávali nejen typový nábytek, ale i ten atypický – navržený a vyrobený na míru představám majitele i prostoru samotnému. Detailně vám dnes představíme realizaci s radikální proměnou vizáže, která jednoduše vyrazí dech. Jak se z prostředí s obnaženými stěnami s vintage prvky a industriálním nádechem stala během pár měsíců tvrdé práce svěží a moderní kavárna? Prohlédněte si realizaci od návrhu až po konečný výsledek!

MicrosoftTeams-image (47)

Čas na radikální změnu

Majitel přišel s jasnou vizí moderního prostředí, kterému dominují hravé barvy a dřevěný dekor. Na začátku proběhlo několik schůzek a konzultací, během nichž jsme s designovým studiem Home Factory pečlivě probrali každý detail a společně našli cestu, jak nejlépe vyhovět všem představám a požadavkům. Původní vzhled kavárny bylo zapotřebí zcela srovnat se zemí a nový prostor vybudovat od základů znovu. Po představení a schválení návrhů Ing. arch. Lucie Horákové a designérky MgA. Zdeňky Kozákové mohla kompletní rekonstrukce prostorů začít. 

MicrosoftTeams-image (46)

Designovky na míru prostoru i konceptu

Po skončení rekonstrukce přišla na řadu vestavba atypického nábytku. Pro kavárnu jsme navrhli a na místě také montovali dřevěný bar včetně integrovaného osvětlení nad ním, vestavěnou knihovnu a také prostornou čalouněnou lavici, která tvoří velkou část posezení v dolní části kavárny. Kromě lavice se ovšem můžete posadit třeba i na pohovce Shel od značky Ghado fungující jako vcelku nevšední dominanta celého interiéru kavárny. Pohovka je umístěná v rohu pod vestavěnou knihovnou a nabízí tak vřelé a nanejvýš pohodlné místo k vychutnání místní skvělé kávy a zákusků. 

MicrosoftTeams-image (45)

Pozornému oku jistě neuniklo, že veškerý sedací nábytek je čalouněný sametovou látkou. Lavice, pohovka, židle i křesílka se pyšní sametovým čalouněním v modré, šedé i růžové barvě. Modrá barva tak ladí s barvou stěny a zděných sloupů. Růžová naopak elegantně kontrastuje s tmavým odstínem dřeva. Samet celkově interiér zútulňuje a výrazně se podílí na příjemné atmosféře kavárny, v jejímž prostředí si prostě nejde vychutnat pouze rychlé espresso a běžet dál. 

MicrosoftTeams-image (49)

Detaily nad zlato

Velká pozornost byla v kavárně věnována také detailům. U nich padla volba, s ohledem na zvolené dominantní materiály a jejich barevné variace, na zlatou. Zlatá závěsná svítidla od Halo Design, podnože u židlí i stolů, které jsme vybírali od značek Richmond, White Label Living, Kave Home nebo Bold Monkey vnáší do interiéru punc elegance a současně násobí celkové moderní pojetí. Za zmínku jistě stojí ale i takové detaily, jako jsou zlaté rámy obrazů nebo dvě nepřehlédnutelné vázy plné krásných sušených květin – dokonalá tečka v duchu glamour stylu!

MicrosoftTeams-image (48)

Kavárna Dexi prošla radikální změnou, která jí opravdu prospěla, co myslíte?  Za nás si návštěvníci mohou nyní vychutnat kávu a zákusek ve zcela jedinečném a stylovém prostředí. Pokud tedy budete mít cestu přes Teplice, určitě neváhejte navštívit Dexi café, potěšte své chuťové pohárky a vyzkoušejte si naše designovky na vlastní kůži! 

Jste architekt, designér nebo developer zaměřující se na výstavbu nájemního bydlení? Jsme tu pro vás! Podívejte se, jaké výhody přináší B2B spolupráce s námi a pusťme se do projektu společně! 

tlacitko