Realizace: FRED BISTRO v Plzni

V posledních letech se zdá, že skvělé jídlo a interiérový design k sobě mají blíž a blíž. Restaurace, kavárny i bary se nás už nesnaží ohromit jen na talíři či ve skleničce. Velkolepý zážitek se nám snaží připravit už při překročení vchodových dveří. Baví vás podniky, které uspokojí jak vaše chuťové pohárky, tak i vaši vášeň pro interiérový design? Představujeme vám naši nejnovější realizaci – plzeňské FRED BISTRO!

1

Sezónní menu a interiér připravený na proměny

Za nejnovějším klenotem mezi plzeňskými podniky, který hojně přitahuje pozornost nejen místních gastro nadšenců, stojí Anna Kučerová. Ta před pár lety stála u zrodu dnes již legendárních podniků – Kavárny Walter a Pekárny s espresso barem Mitty. Oba projekty se stejně jako FRED BISTRO mohou pochlubit dokonale vyladěným menu i designovým interiérem. V čem je ale FRED BISTRO, sídlící v Bezručově ulici jen pár kroků od náměstí Republiky, jiné?

2


“Při tvorbě a vymýšlení konceptu interiéru jsem hodně vycházela ze sebe – často měním názor a líbí se mi pořád něco jiného. Stejně tak je to třeba i s oblečením, každý den máte náladu na něco jiného.” vysvětluje majitelka Anna Kučerová
a dodává, že i z toho důvodu v prostoru bistra nenajdete jednu dominantní barvu či převažující materiál. A proč právě fred? “Slovo fred, s malým f, znamená v překladu z dánštiny klid & mír. A to se snažíme zákazníkům zprostředkovat právě v našem bistru.” Cílem bylo tedy vytvořit dokonale harmonický, univerzální a stylově pružný základ, který bude působit čistě a klidně a zároveň jej bude možné lehce obměňovat podle nálady, trendu či jakéhokoliv náhlého impulzu. Výsledný monochromatický základ stojí na kombinaci dubového dřeva, světlého kamene, přírodním odstínu čalounění lavice a světlé výmalbě. 

4_1

Univerzalitě a nadčasovosti byl zcela podřízený i výběr velkého nábytku. V případě židlí výběr padl na dánské specialisty na komfortní a stylové posezení – značky AUDO CPH a DAN-FORM. Kromě čalouněných lavic se tedy můžete pohodlně posadit také na designové jídelní židle Ready ze světlé dubové překližky nebo jídelní židle Plenti s krémově bílým čalouněním. Ty perfektně ladí k velkému kulatému jídelnímu stolu Danom od holandské značky HOORNS v dekoru bílého betonu. Stůl Danom je pak už jen takovou malou připomínkou, jakou sílu má minimalismus ve spojení se správným materiálem. 

Zaměřeno na hravost

Celý vzhled prostoru je koncipován tak, aby nechal vyniknout to, o co tu jde především – rozmanité menu složené z moderních variací oblíbených klasik, víkendových brunchových specialit a pravidelně se měnící sezónní obědové nabídky. Minimalistickému základu interiéru bistra vdechují modernitu a život také hravé designové detaily. 

3


Nejvýraznější z nich je bezesporu atypické osvětlení. Světelná lana, u nichž lze měnit barva světla podle denní doby, nálady i okolních doplňků, vás na první pohled ujistí o tom, že vás zde čeká v každém ohledu výjimečný zážitek. Nejsou ale jedinou zajímavou designovkou."V prostoru jsou umístěné různé prvky, které jsem vzala u sebe doma a umístila je sem, protože mě to zrovna napadlo. Kdykoli tak můžu tyto prvky vyměnit za jiné, jak se mi zrovna bude chtít. Tím, že je interiér v základu jednobarevný, hezky vyniknou i naše jídla, na která se opravdu soustředíme." říká o výběru doplňků Anna Kučerová. Jedno je tedy určitě jasné – FRED BISTRO vás při každé návštěvě překvapí nejen nabídkou na jídelním lístku. :)

5

Líbí se vám koncept a interiér FRED BISTRO? Nebo už jste dokonce byli ochutnat nějakou jejich specialitu? Pokud se i vám rodí v hlavě nápad na koncept restaurace, baru, kavárny či bistra, který byste rádi doladili designovým nábytkem a doplňky, spojte se s některým s našich obchodních manažerů. Případně se začtěte třeba do článku o realizaci kavárny Walter a načerpejte další inspiraci! Pro profesionály – architekty, designéry nebo developery zaměřující se na výstavbu nájemního bydlení, je tu náš B2B program. Pustíme se do projektu společně? 

tlacitko